Vi bär fortfarande på elden, Konstfack (2014)


We Still Carry The Fire 2014

[Cykelköket]

Under en utflykt med studenter från programmet Inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfack experimenterade studenter från programmet med att laga vegetarisk soppa på mobila vedeldade kök samt diskuterade olika aspekter av köksteknologi med fokus på den historiska utvecklingen av köksspisar.

Det vedeldade spisarna har utvecklats inom projektet Vi bär fortfarande på elden, ett projekt på temat människans relation till eld. Projektet kretsar kring mobila vedeldade kök som skapar olika möjligheter för social interaktion och matlagning med hjälp av eld. Köken utvecklas kontinuerligt utifrån erfarenheter från tidigare utflykter.

We Still Carry The Fire, excursion with Konstfack 2014

[Raketspisköket]

We Still Carry The Fire, excursion with Konstfack 2014

[Konservburksköket]

OBS: Det är generellt inte tillåtet att elda i tätbebyggt område eller under varma sommarmånader. Innan du gör upp en eld: 1. Kolla med räddningstjänstens om det är tillåtet att elda. 2. Elda inte när det blåser och är torrt, då sprider sig elden mycket fort. 3. Ha alltid släckningsutrustning till hands. 4. Se alltid till att vara minst två personer om något händer. 5. Se till att ha möjlighet att larma om olyckan skulle vara framme, till exempel med mobiltelefon.

Tack till Inredningsarkitektur och möbeldesign samt Sergio Montero Bravo.